Mourinho fotografijom starom 10 godina poslao jasnu poruku, slijedi li mu ponovo žestoka kazna?

Protest protiv sudija ili?

Mourinho fotografijom starom 10 godina poslao jasnu poruku, slijedi li mu ponovo žestoka kazna?

E. Škorić

Menadžer Tottenhama Jose Mourinho u centru je pažnje zbog posljednje objave na Instagramu.

Portugalski trener je objavio 10 godina staru fotografiju na kojoj je prekrstio ruke. Učinio je to kao trener Intera protiv Sampdorije i to je ubrzo protumačeno kao protest protiv sudija.

Disciplinska komisija italijanske lige kaznila ga je tada sa tri utakmice suspenzije i 40.000 evra jer je Portugalac na utakmici visoko podigao prekrštene ruke kao da je vezan lisicama, aludirajući da se u Italiji osjeća kao zatvorenik.

Mnogi su njegov potez procijenili kao poruku u kojoj Jose govori: "Mogu me uhapsiti i odvesti, ali moj tim će uvijek pobijediti bez obzira kako nam sudili".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da stvar bude zanimljiva, Jose je tu staru fotografiju postavio nakon jučerašnjeg remija njegovog Tottenhama i Newcastlea (1:1), kada je jedna sumnjiva VAR odluka u 96. minuti uskratila pobjedu domaćinu. Dosuđen je penal za Newcastle zbog igranja rukom jednog domaćeg igrača.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CFpUeKDJ2_X/?utm_source=ig_embed[/instagram]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi