Mourinho govorio o dometima Uniteda ove sezone i vijesti za navijače nisu dobre
Mourinho smatra da će United završiti negdje između četvrtog i šestog mjesta

Portugalac je rekao svoje mišljenje

Mourinho govorio o dometima Uniteda ove sezone i vijesti za navijače nisu dobre

S. Pašalić

Manchester United je prošle sezone na kraju završio na 6. mjestu na tabeli i ostao je bez Lige prvaka.

Crveni đavoli su loše ušli u sezonu pod vodstvom Josea Mourinha koji je u decembru i napustio klupu kluba sa Old Trafforda.

Na njegovo mjesto je došao Ole Gunnar Solskjaer i odlično krenuo te se u jednom trenutku činilo da bi United mogao završiti među prve četiri ekipe, ali se zbog serije loših rezultata u završnici to nije desilo.

Ove sezone United je ponovo krenuo dosta loše, a upravo Mourinho smatra da bi se mogla ponoviti situacija iz prošle sezone.

"Gledajući sa strane mislim da će završiti između četvrtog i šestog mjesta. Ali to je moja strana viđenja i, mislim da se oni ne mogu boriti za top dva, naravno.", rekao je Mourinho za Sky Sports.

"Mislim da bi im bilo dobro postignuće da završe među četiri najboljih i vrate se u Ligu prvaka. Mislim da je vrlo, vrlo važno da se svi slože s ciljevima. Ne znam, samo pokušavam pogoditi."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako je interno cilj pokušati završiti četiri najbolje i graditi se odatle, a uopšte ne razmišljati ove sezone o borbi za titulu, mislim da je savršeno okruženje pokušati dovesti nekoliko mladih igrača i pokušati izgraditi nešto za budućnost.", dodao je Mourinho.

United je nakon četiri odigrana kola u Premier ligi imao najgori start u posljednjih 27 godina nakon što je osvojio samo pet bodova, a zatim je uslijedila minimalna pobjeda protiv Leicestera od 1:0, a jedini gol je postigao Rashford iz penala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi