Mourinho: Gradimo tim za narednih deset godina

Trener Chelseaja

Mourinho: Gradimo tim za narednih deset godina

Trener Chelseaja, Jose Mourinho, upozorio je rivale da trenutno radi na stvaranju igračkog kadra koji će moći da se takmiči i u narednih deset godina.

Portugalskom stručnjaku sadašnji igrači Chelseaja nisu glavna preokupacija, jer svojim načinom rada želi udovoljiti Romanu Abramoviču i njegovoj viziji o građenju tima za budućnost. 

"Gradimo tim za budućnost, za narednih deset godina. To nam je cilj, a još bitnija od mog tima je budućnost Chelseaja. Abramovič je dobar čovjek za Chelsea, jer zbog njega je taj tim postao snažan i najbolji u Evropi", kazao je Mourinho i dodao:

"Odluka da prihvati pravila i igra po njima je velika u odnosu na druge klubove i vlasnike koji ne prihvataju pravila i ne žele da igraju po njima", naglasio je Mourinho. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je nakon 32. kola i dalje prvoplasirani tim Premiershipa, a priliku za osvajanje nova tri boda imat će protiv QPR-a. 

"Ne želimo da išta utiče na nas i mislimo samo na sebe. Znamo šta nas čeka, vrlo dobro znamo protivnika. Znamo sve, biće teško, ali moramo da se fokusiramo. Kada se ta utakmica završi, razmišljat ćemo o sljedećoj. Sviđa mi se situacija u kojoj smo izolovani od svega, to smo jednostavno mi", riječi su Portugalca. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.