Mourinho ima poruku za sudiju sa Stamford Bridgea

Čestitao Oliveru

Mourinho ima poruku za sudiju sa Stamford Bridgea

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho nije izdržao a da ne spomene glavnog suca Michaela Olivera nakon poraza od Chelseaja.

Crveni đavoli su se večeras oprostili od FA Kupa u utakmici koju su od 35. minute igrali sa igračem manje.

Mourinho je svojim igračima čestitao na velikoj borbi i snažnom otporu, dok je za Olivera imao interesantnu poruku.

"Neću da pričam o crvenom kartonu. Želim reći da sam veoma ponosan na svoje igrače, ali i navijače Manchester Uniteda. Borili smo se koliko smo mogli. Imamo važnu utakmicu već u četvrtak i želim da se malo odmorimo i pripremimo se za nju najbolje što možemo", započeo je Mourinho, koji je potom nastavio:

"Ovu utakmicu svako može analizirati iz različitih perspektiva, ali svi smo vidjeli kako je taj crveni karton promijenio situaciju na terenu. Herrera je dobio dva žuta kartona, ali mislim da nije trebao dobiti drugi. Mogu kritikovati suca, ali neću da idem u tom smjeru. Michael Oliver je sudac sa fantastičnim potencijalom, ali je u četiri utakmice protiv nas dosudio tri penala i pokazao jedan crveni karton. Ja to ne mogu promijeniti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho se nakon utakmice pozdravio sa igračima Chelseaja, ali i sa Oliverom.

"Odmahnuo sam rukom i rekao mu da mu iskreno čestitam", zaključio je u svom stilu Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi