Mourinho je Contea 'gurnuo u vatru'

Stavio veliki pritisak na Italijana

Mourinho je Contea 'gurnuo u vatru'

E. Škorić

Jose Mourinho pojačao je pritisak na Antonia Contea, inzistirajući na tome da Inter mora osvojiti Scudetto ove sezone.

Mourinho je posljednji put vodio Inter do titule u Seriji A 2010. godine, ali se upetljao u rivalstvo s Conteom kada je vodio Manchester United, a Italijan Chelsea.

“Nerazzurri moraju osvojiti Seriju A ove sezone. Siguran sam da hoće ”, rekao je Mourinho za Gazzetta dello Sport.

Portugalca su potom pitali za njegov sljedeći potez u karijeri, nakon što je napustio United krajem prošle godine.

"Trenutno učim njemački jer je to jedini jezik koji mi nedostaje. Govorim engleski, španjolski, portugalski, francuski i talijanski. Neću ništa isključiti, čak ni Njemačku", dodao je.

U januaru 2018. godine Conte i Mourinho su imali žestok sukob.

Njihova netrpeljivost te sezone prerasla je u otvoreni sukob putem medija, gdje bez imalo uljepšavanja nastoje jedan drugog predstaviti u što gorem svjetlu.

Kulminacija se dogodila kada je Mourinho izjavio da 'on nikada neće biti optužen za namještanje mečeva', aludirajući na četveromjesečnu suspenziju Contea dok je vodio Sienu, što je posebno iznerviralo italijanskog trenera.

Nakon što je prije dva dana istakao da je Mourinho tom izjavom pokazao koliko je mali čovjek, Conte je dao još jednu kratku izjavu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mourinho priča ozbiljne stvari. Neću mu ovo zaboraviti", kratko je izjavio Conte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi