Mourinho je na poluvremenu znao tačno šta će se dogoditi u nastavku utakmice
Nakon poraza od Brightona u prošlom kolu Crveni đavoli su doživjeli novi debakl

"Prvi prekid i zabit će nam gol"

Mourinho je na poluvremenu znao tačno šta će se dogoditi u nastavku utakmice

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda sinoć su na Old Traffordu doživjeli težak poraz od Tottenhama (3:0) u derbiju trećeg kola engleskog Premiershipa.

Za Crvene đavole ovo je drugi uzastopni poraz u novoj sezoni nakon što su doživjeli debakl kod Brightona. Jasno je da atmosfera u ekipi nije baš najbolja, a u centru pažnje nalazi se trener Jose Mourinho. Nakon novog poraza portugalski stručnjak je sinoć ponovo napravio šou na press konferenciji.

"Znate li koji je bio rezultat? Bilo je 3:0, a znate li šta znači "tri"? To je broj mojih titula Premiershipa. Osvojio sam tri titule prvaka Engleske, to znači da sam ja sam osvojio više titula od ostalih 19 trenera zajedno", počeo je Mourinho pričati zbunjenim novinarima.

Mnogi su nakon press konferencije počeli sumnjati da bi ovo mogla biti posljednja utakmica za Mourinha na klupi Uniteda, te da je potpredsjednik Ed Woodward samo čekao još jedan razlog da mu uruči otkaz. Ipak, Mourinho je dobio podršku navijača na kraju utakmice što je poprilično iznenadilo englesku javnost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon utakmice trener Manchester Uniteda kratko je dodao da je vjerovao da će njegova ekipa pobijediti, posebno nakon igre u prvom dijelu. Portugalac je otkrio šta je rekao igračima na poluvremenu, te da su i oni znali da su bolji od Tottenhama. Ipak, u drugom dijelu meča došlo je do totalnog raspada u igri Crvenih đavola.

"Kreirali smo više šansi nego u bilo kojem drugom meču. Ne govorim samo protiv ekipa u vrhu nego generalno protiv bilo koje druge ekipe. Jedno je izgubiti kući, a drugo izgubiti zasluženo ili nezasluženo. Bili smo frustrirani rezultatom na poluvremenu, ali smo zaista vjerovali da ćemo pobijediti. Zadnja stvar koju sam rekao igračima kada su izlazili iz svlačionice da u prvom dijelu Tottenham nije imao kornere ili slobodne udarce i da trebaju nastaviti tako jer će nam dati gol iz prvog prekida što se i desilo na kraju", rekao je Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti