Mourinho je napravio veliku grešku u Lukakuovom ugovoru

Nije postavio povratnu klauzulu

Mourinho je napravio veliku grešku u Lukakuovom ugovoru

Ekipa Chelsea napravila je veoma loš posao na ljeto 2014. godine kada je prodala Romelua Lukakua.

Belgijnac je sada jedan od najboljih igrača Premiershipa te je na meti velikih evropskih klubova, između ostalog i Chelseaja.

Everton je za njega postavio cijenu od čak 65 miliona funti, a ekipa iz Londona je daleko lakše mogla vratiti svog nekadašnjeg igrača da je Mourinho imao malo više povjerenja u njega.

Naime, Chelsea je ovog igrača Evertonu prodao za 28 miliona funti, a Mourinho je navodno rekao da se u taj ugovor o prodaji ne stavlja povratna klauzula.

Dakle, Portugalac nije vjerovao da će Lukaku mnogo naporedovati u narednim godinama te da neće biti potrebe da se za recimo isti novac vrati na Stamfotd Bridge.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Možda su Lukakuu upravo ovakve stvari bile dodatni motiv da napravi što bolju karijeru u Evertonu... 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti