David Luiz je još jedan u nizu igrača Chesleaja koji odlaze kod Mourinha?
Luiz zbog problema u koljenu neće igrati do kraja godine, a moguće da su mu ovo zadnje sedmice boravka u Londonu. (Foto: EPA)

Transfer u najavi

David Luiz je još jedan u nizu igrača Chesleaja koji odlaze kod Mourinha?

E. Škorić

Chelseajev menadžer Antonio Conte ne zna kada će se vratiti David Luiz, kojeg u međuvremenu želi Manchester United.

Conte je istakao da je datum Luizovog povratka nepoznat jer ima "veliku upalu" na koljenu. Stoper je više od godinu dana igrao s problemima na koljenu, ali je posljednjih nekoliko sedmica out upravo iz razloga kako bi riješio te probleme.

Po svemu sudeći brazilski reprezentativac neće igrati do kraja godine, a podsjećamo da je ranije imao mali sukob s Conteom, koji ga je u nekoliko navrata poslao na tribine i čak isključio s treninga.

A zna se gdje često završe pomalo nezadovoljni, a kvalitetni igrači Chelseaja. Možda vam na prvu nije jasno, ali sjetite se gdje su otišli Juan Mata i Nemanja Matić. Da, da, kod Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je United zainteresovan za Luiza, pošto Mou ne može računati na Erica Baillyja naredna dva mjeseca i u januaru bi mogao da razmisli o dovođenju dobrog i pouzdanog stopera, a s Luizom itekako ima dobar odnos.

Stoga bi bivši defanzivac PSG-a i svojevremeno najskuplji odbrambeni igrač mogao da narednu godinu dočeka na Old Traffordu, ali to su za sada samo glasine i ništa konkretno se ne nalazi u tome, pa čaki ni pregovori, no britanski portali smatraju da bi do njih vrlo brzo moglo doći.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti