Mourinho naredio Rashfordu da ne mijenja broj
Foto: EPA

Rashford želio devetku

Mourinho naredio Rashfordu da ne mijenja broj

M. Šljivak

Jose Mourinho oduvijek je poznat kao trener čija riječ u ekipi uvijek mora biti zadnja.

Menadžer Manchester Uniteda je u svim timovima koje je vodio, imao veliku slobodu, a u ekipi s Old Trafforda je odlučio da se umiješa i u odabir brojeva.

Navodno, mladi Marcus Rashford je nakon odlaska Zlatana Ibrahimovića želio broj 9 na leđima, ali mu je Posebni naredio da ostane pri dosadašnjem broju 19.

Mourinho smatra da devetku moraju nositi oni istinski napadači, dok Rashford kod Josea većinom ima ulogu krilnog napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Broj 9 je portugalski stručnjak ostavio za klasičnog napadača. Devetka je na kraju završila na leđima Romelua Lukakua, koji već u pripremnim utakmicama dokazuje kako je spreman da bude Unitedova nova zvijezda.

Prije belgijskog napadača broj 9 u Manchesteru su nosili Zlatan Ibrahimović i Anthony Martial.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi