To je ljubav prema fudbalu: Mourinho i protivnik pali jedan drugom u zagrljaj

Detalj sa sinoćnje utakmice

To je ljubav prema fudbalu: Mourinho i protivnik pali jedan drugom u zagrljaj

Eldar Ganibegović

Roma je sinoć u 3. kolu Evropske lige na svom Olimpicu s 1:2 poražena od Betisa.

Dybala je doveo rimski tim u prednost, no Španci su preko Rodrigueza i Henriquea stigli do preokreta i tri boda.

Pažnju navijača izazvala je situacija iz 60. minute susreta. Trener Betisa je odlučio promijeniti Joaquina i kada je izlazio s terena Španac je zagrio Josea Mourinha.

Mnogi su bili iznenađeni ovom scenom jer njih dvojica nikada prije nisu radili zajedno te se činilo da se ne poznaju baš najbolje. Nakon utakmice igrač Real Betisa objasnio je razloge ovakvog ponašanja.

[facebook]https://www.facebook.com/movistarfutbol/videos/3422827414603804/[/facebook]

"Imam odličan kontakt s Joseom. Poznajemo se dugi niz godina. Rekao mi je jako lijepe riječi koje mi puno znače. Ja mu se divim. Jednom me htio dovesti u Chelsea", rekao je Joaquin nakon utakmice.

Oglasi

"Da se pojavi neneko ko ga ne poznaje, ne bi rekao da ima 41 godinu. Igrači koji još igraju u ovim godinama, poput njega ili Zlatana Ibrahimovića, rade to iz ljubavi prema fudbalu. Jedan euro više ili manje njima nije bitan. To je ljubav prema fudbalu", rekao je Mourinho. 

Joaquin je legenda španskog fudbala. U La Ligi je do sada odigrao 602 utakmice u kojima je zabio 78 golova i upisao 66 asistencija.

Nedavno je postao i najstariji strijelac u historiji Evropske lige kada je s 41 godinom i 56 dana postigao pogodak protiv Ludogoretsa.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Real Betis nakon tri kola Europske lige ima niz pobjeda i vodeći je na ljestvici s devet bodova na kontu. S druge strane, Roma je do sada osvojila tri boda i nalazi se na trećem mjestu.

Sljedećeg četvrtka obje će momčadi ponovno igrati u ovom natjecanju, ali ovoga puta na stadionu Benito Villamarin u Sevilli.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi