Mourinho: Kada je sunčano, sve je super, a šta se desi kada padne mrak?

Kritikovao igrače

Mourinho: Kada je sunčano, sve je super, a šta se desi kada padne mrak?

Edmir Škorić

Jose Mourinho nije zadovoljan unatoč 2:0 pobjedi nad Brightonom u četvrtfinalu engleskog FA kupa.

United je pogocima Romelua Lukakua i Nemanje Matića ostvario pobjedu i Mourinho bi valjda trebao da bude zadovoljan zbog plasmana u polufinale, ali Portugalca neke druge stvari baš nerviraju.

"Nedostatak karaktera, nedostatak želje. Da, zaslužili smo pobjedu, ali se meni nije dopalo kako igramo. Nismo igrali onako kako sam želio i kako sam pripremao ekipu. Krivi su svi, defanzivci koji su se odlučivali za alibi dodavanja i napadači jer su se previše plašili da dođu po loptu", rekao je Mourinho.

"Imate klinca McTominaya koji uopšte nije igrao dobro. Već sam mu to rekao, on je bio prvi s kojim sam pojedinačno razgovarao u svlačionici. I umjesto da ga kritikujem, bio sam pozitivan i rekao sam mu da je igrao loše, ali da je u osnovi uradio stvari koje jedan igrač mora da uradi. No, može bolje i može onako kako želim", istakao je Portugalac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osnovna stvar je da zadržite emocionalnu ravnotežu sa crvenim dresom, koji se teško nosi. Ali osjetio sam da je nekima to teško, da bi mi najradije rekli da ih izvedem s terena. Jaki će uvijek biti jaki. Mladi se, pod pritiskom ili kritikom, ili poboljšavaju ili će stangirati", tvrdi Jose u svom izlaganju.

"Matić je oličenje kvaliteta i velika ličnost, ali nekoliko drugih momaka su bili uplašeni. Kada sunce sija, a to je u nogometu onda kada pobjeđujete, tada svaki igrač želi da dodirne loptu, da postiže golove, puca, sve ide u vašem pravcu i svaki igrač je siguran u sebe i izgleda nevjerovatno. Kada je mrak i hladno, a to je period kada imate loše rezultate kao mi prije nekoliko dana, onda nemaju svi to samopouzdanje i karakter. Onda pojedinci svalkih pet minuta dodirnu loptu. Malo je teže izaći nakon poraza od Seville i reći: 'Ej daj mi loptu, želim igrati i biti glavni'. To ne mogu svi", pojasnio je Jose.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi