Mourinho na jedinstven način odao priznanje Ranieriju

Nakon poruke na Instagramu, sada nova posveta

Mourinho na jedinstven način odao priznanje Ranieriju

Midhat Šljivak

Jose Mourinho ponovo je odao priznanje italijanskom stručnjaku Claudiju Ranieriju.

Ranieri je jučer dobio otkaz u ekipi Leicestera, devet mjeseci nakon što je osvojio naslov prvaka, a Mourinho je na današnjoj press konferenciji ponovo odao priznanje ovom stručnjaku.

Pojavio se u majici sa inicijalima italijanskog trenera, a objasnio je i zašto je to učinio.

"Inicijali na majici su mala posveta nekom ko je ispisao najljepšu priču u historiji Premier lige. On je čovjek po kojem Leicester treba imenovati stadion i nakon svega je otpušten. Kada sam ja dobio otkaz, mislio sam da je to velika nepravda. Ipak, sada shvatam da je to samo sitnica u odnosu na ovo. Poruka na Instagramu i ova majica su mali znak pažnje za njega, ali vjerujem da on ne treba nikakve posvete, jer niko ne može izbrisati ono što je napravio", rekao je Mourinho.

Očigledno je Posebnom teško palo to što je Ranieri dobio otkaz, a rijetko je vidjeti da jedan menadžer toliko žali za drugim u savremenom fudbalu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, očigledno je da je Mourinho izuzetak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi