Mourinho nakon 10 godina otkrio šta je šapnuo Pepu tokom "kultnog" meča

Bio je to revanš polufinala Lige prvaka

Mourinho nakon 10 godina otkrio šta je šapnuo Pepu tokom "kultnog" meča

Jose Mourinho je na desetu godišnjicu osvajanja "triplete" (Serija A, Kup Italije, Liga prvaka) sa Interom dao veliki intervju za Gazzetta dello Sport u kojem se prisjetio brojnih "dogodovština" iz vremna koje je proveo na kormilu Nerazzurra.

Posebno je bilo zanimljivo njegovo sjećanje na polufinale Lige prvaka sa Barcelonom.

Inter je prvi meč dobio 3:1, ali je revanš na Nou Campu krenuo naopako za tadašnju Mourinhovu ekipu.

Nije se igralo ni pola sata kada je Inter zbog crvenog kartona za Thiaga Mottu ostao sa desetoricom.

Mourinho je sada, 10 godina kasnije, otkrio šta je u tom trenutku šapnuo svom velikom trenerskom rivalu, tadašnjem strategu Barcelone Pepu Guardioli.

"Kada je Busquets kao pogođen pao na zemlju ja sam se nalazio između svoje klupe, Barcelonine klupe i mjesta na kojem je Motta napustio teren. Krajičkom oka sam vidio Barceloninu klupu kako slavi, kao da su pobijedili. Guardiola je zvao Ibrahimovića da porazgovaraju o taktici za 11 naprema 10... Ja sam mu jednostavno rekao: Nemoj sada slaviti, jer ovo još nije gotovo", izjavio je Mourinho, pa dodao:

"Taj poraz mi je bio najslađi u karijeri. Morali smo pronaći rješenje na terenu i na kraju nismo izgubili 1:0, nego smo pobijedili 3:2 u epskim uslovima".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Inače, revanš na Nou Campu je tada završen minimalnom pobjedom Barcelone, 1:0, što je ipak bilo dovoljno Interu da prođe u finale.

U finalu je Inter te 2010. godine bio bolji od Bayerna i stigao do prestižnog trofeja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi