Play-off za prvaka Italije sa šest timova, već su poznati i parovi?!

Jedna od realnih opcija za kraj sezone u Italiji

Play-off za prvaka Italije sa šest timova, već su poznati i parovi?!

E. Škorić

Početkom juna bit će donesena odluka, a u Italiji već pišu o tome kako će se prvak Italije odlučiti kroz play-off.

Vlada Italije i Nogometni savez te zemlje zabranili su utakmice do 14. juna, pa je i dalje neizvjesno kada će se i hoće li se uopšte nastaviti sezona u Seriji A, a čak i ako se nastavi, pitanje je u kojem sistemu će se dočekati kraj.

Za šest dana održat će se još jedan sastanak sa ministrom sporta. U slučaju da ne bude moguće nastaviti cijelo prvenstvo, La Repubblica je nagovijestila format play-offa u kojem će se za titulu boriti šest timova.

U polufinalu će, navodi se, automatski biti Juventus i Lazio, dok će se Inter protiv Napolija boriti za plasman u završnicu, a Atalanta protiv Rome Edina Džeke. Juventusu bi na noge došao pobjednik prvog duela, dok bi Laziju rival bio ili gradski rival iz Rima ili Atalanta.

Na sličan način bi se razigravalo za ostanak. Posljednjih šest timova, tri napuštaju Seriju A, a bit će odlučeno i ko je sedmi, odnosno ko bi se plasirao u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko ipak ne bude baš nikakvih uslova za nastavak, onda bi se se plasman odlučio trenutnim stanjem na tabeli.

Priznat ćete, bilo bi neobično da se sezona okonča na ovaj način, ali bilo bi spektakularno i nekako fer ukoliko već ne bude vremena da se odigraju sva preostala kola. No, s Italijanima se za sada zna samo da se ništa ne zna.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
ovako i Roma moze biti prvak kako bi to moglo biti fer ?!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti