Mourinho napravio problem juniorima u Valenciji, dječak od 14 godina pozvan u ekipu

Pvukao većinu juniora u prvi tim

Mourinho napravio problem juniorima u Valenciji, dječak od 14 godina pozvan u ekipu

Endin Čaušević

Juniori Manchester Uniteda u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka igraju na gostovanju protiv Valencije, a Jose Mourinho je pred ovaj meč napravio neočekivane probleme mladom timu Crvenih đavola.

Naime, seniorski tim Uniteda također igra u gostima u Valenciji, a s obzirom da su osigrali već plasman u nokaut fazu Jose Mourinho je odlučio da odmori većinu prvotimaca. Portugalski stručnjak je donio odluku da šansu pruži mladim igračima i to većinom iz juniorske ekipe.

To je napravilo neočekivane treneru juniorskog tima koji je morao nekako da sastavlja ekipu za gostovanje Valenciji. On je na kraju odlučio da sa ekipom povede i ultra talentovanog Nigerijca, Sholu Shoretirea, koji ima svega 14 godina.

Pored njega u juniorskom timu za meč protiv Valencije nalazi se i defanzivac Will Fish koji je nedavno proslavio svoj 15. rođendan. Očekuje se da će obojica dobiti šansu za igru što će zaista srušiti sve rekorde Omladinske Lige prvaka.

Juniori Manchester Uniteda nalaze se na prvom mjestu grupe sa tri boda više od Juventusa i gotovo sigurno će osigurati mjesto u osmini finala, dok drugoplasirani tim ide u šesnaestinu finala ovog takmičenja.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

avatar
Ma ne znaju objasniti zbunili bi i Mourinha kad bi ovo procitao. Uglavnom kako sam ja skontao Mourinho je uzeo te dobre igrace od juniora vjerovatno starije 17, 18 godina, a trener juniora posto je ostao bez tih “starijih” igraca morao je pozvati ove mlade od 15 godina, tako da ce oni postati najmladji koji ce nastupati za juniore..
14 2
red devil mo
Zato sto igraju za U19 selekciju
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti