Mourinho ne zna šta će sa njima: "Strašnih" 11 koji mogu besplatno napustiti Old Trafford
(Foto: EPA) Od Davida de Gee, do Anthonyja Martiala. Veliki broj igrača bi narednog ljeta mogao bez naknade otići iz Uniteda.

Velikom broju igrača ugovor ističe na kraju sezone

Mourinho ne zna šta će sa njima: "Strašnih" 11 koji mogu besplatno napustiti Old Trafford

Iako Joseu Mourinhu uvijek fali kvalitetnih i skupocjenih pojačanja, činjenica je da Manchester United u svojim redovima ima veliki broj kvalitetnih igrača.

Neki sjajni fudbaleri su poptuno pali u drugi plan, pa je već sada jasno da neće produživati saradnju sa Unitedom, dok je značajan broj i onih koji su "stubovi ekipe", a kojima ističe ugovor po okončanju ove sezone.

Kod navijača Uniteda se zbog toga javila razumljiva bojazan da bi narednog ljeta njihov klub mogao ostati bez nekoliko sjajnih fudbalera i to bez naknade.

Tako su Englezi napravili i "startnih 11" od igrača kojima ugovor ističe na ljeto 2019. godine i zaista se radi o fantastičnoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedanaestorka Manchester Uniteda sastavljena od igrača kojima uguvori ističu krajem tekuće sezone je sljedeća: David de Gea - Matteo Darmian, Chris Smalling, Phil Jones, Luke Shaw - Ander Herrera, Andreas Perreira, Antonio Valencia, Ashley Young - Juan Mata, Anthony Martial.

Vrlo je vjerovatno da će neki od ovih igrača zaista napustiti United, dok će jedan broj sigurno produžiti saradnju. Veliku ulogu u tome će svakao igrati i Jose Mourinho, te to da li će Portugalski stručnjak kraj sezone uopšte dočekati na klupi Crvenih đavola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi