Mourinho nije impresioniran: Imajmo na umu da su Saudijci razočarali

Posebni u novoj ulozi na Mundijalu

Mourinho nije impresioniran: Imajmo na umu da su Saudijci razočarali

Danas je duelom Rusije i Saudijske Arabije na Lužnikiju otvoreno Svjetsko prvenstvo. Domaćini, od kojih se i ne očekuje previše, su na najbolji mogući način otvorili Mundija, pošto su savladali Saudijce sa čak 5:0.

Svakako je da će ova pobjeda uticati na rast samopouzdanja u taboru Rusije, ali ima i onih koji nisu impresionirani izvedom ruske selekcije protiv "slabašne" Saudijske Arabije.

Među njima je i Jose Mourinho, koji trenutno ima nešto drugačuju ulogu od svoje uobičajene. Naime, posebni će tokom Mundijala imati ulogu komentatora i analitičara.

"Prije meča su svi govorili kako su Rusi pesimistični, pa ni sada nakon ove jedne utakmice nemaju reazloga da budu superoptimistični. Mogu biti sretni, ovo je velika pobjeda i odličan rezultat, a i golovi mogu biti važni u konačnoj gol razlici. Ipak, mi moramo imati na umu da je Saudijska Arabija odigrala razočaravajuće... Egipat je bolji od Saudijske Arabije, a Urugvaj bolji od Egipta", poručio je Mourinho nakon utakmice.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, osim Rusije i Saudijske Arabije u Grupi A su još Egipat i Urugvaj, a ove dvije selekcije će svoj međusobni duel igrati sutra od 14:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi