"Mourinho nije mislio na  pojedince, mislio je na kompletnu generaciju"
Nedavno je Jose Mourinho prozvao nekoliko svojih igrača, rekavši da su nezreli, a Shaw je na presici pred duel s Young Boysom istakao da je Mou vjerovatno mislio na kompletnu generaciju današnjih igrača

I Luke Shaw je nedavno bio prozvan

"Mourinho nije mislio na pojedince, mislio je na kompletnu generaciju"

Edmir Škorić

Nedavno je Jose Mourinho nekoliko igrača Manchester Uniteda nazvao "nezrelim", a među njima je bio i Luke Shaw.

Defanzivac Uniteda se našao na meti svog menadžera, a pored njega i Anthony Martial, Jesse Lingard i Marcus Rashford.

"Nedostaje im zrelosti i da budem jasan, kada kažem da im nedostaje zrelosti, mislim na njihove ličnosti. Prije je bilo više muškosti, više zrelosti, svi smo bili mnogo spremniji za život i bili smo manje zaštićeni. Oni su razmažena derišta, jer djeca danas imaju posve drugačiji život", rekao je Mourinho.

"Ono što je rekao neki dan, to je više generacijska stvar. Ne mislim da je to u stvari bilo usmjereno na nas kao pojedince ", rekao je Shaw.

"Govori o današnjoj generaciji, za razliku od one kada je on bio malo mlađi", smatra bek Uniteda.

"Potrebna vam je debela koža da biste igrali u ovom klubu i za Mourinha, a ovo je sigurno najveći klub na svijetu i mi kao igrači moramo da ispoštujemo ono što nam narede", tvrdi Shaw.

Mourinho je govorio kako nedostaje želje kod igrača poslije mršavih 0:0 s Crystal Palaceom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ponekad pogledam prema terenu na kojem vježbamo, gledam oko svlačionice i svi mi želimo da pobjeđujemo i da budemo na vrhu. Očito je da nam neke stvari nisu najbolje i svi smo posljednjih dana vrlo razočarani. Ovo je trebao da bude novi početak za nas, imali smo pauzu i nakon nje smo željeli pobjedu, ali nismo uspjeli. Sada je situacija lošal, ali ja sam potpisao ugovor jer znam da dobre stvari dolaze nakon dobrog rada i nadam se da će se to sve isplatiti", zaključio je.

Shaw je jedno vrijeme bio otpisan kod Mourinha, no u posljednje vrijeme je neizostavan član, a Crvene vragove novi meč čeka već sutra kada će protiv Young Boysa tražiti pobjedu kojom bi se primakli osmini finala Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti