Mourinho o finalu Lige prvaka protiv Bayerna: Utakmicu smo dobili i prije izlaska na teren
Mourinho se oslanjao na Van Gaalov ego

Portugalac je tada imao velike uspjehe u Interu

Mourinho o finalu Lige prvaka protiv Bayerna: Utakmicu smo dobili i prije izlaska na teren

S. Pašalić

Jose Mourinho je u jednom intervjuu otkrio neke zanimljive detalje iz vremena kada je vodio Inter.

Portugalac je od 2008. do 2010. godine vodio Nerazzurre, a u posljednjoj godini na klupi italijanskog kluba je osvojio naslov prvaka u Seriji A, Kup Italije i Ligu prvaka.

Vrhunac je bio finale najelitnijeg klupskog takmičenja koje se igralo u Madridu, a Mourinho je već tada znao da će nakon toga preuzeti Real.

"Moram vam reći nešto što nikada prije nisam rekao. Razlog zašto se nakon utakmice nisam vratio u Milano je taj što sam mislio da kada bih se vratio u Milan, nikad ne bih otišao u Real Madrid.", počeo je Mourinho.

"Htio sam pobjeći od svojih emocija. Nisam ni ulazio u svlačionicu, jer se nisam mogao kontrolisati."

"Odlučio sam otići u Real Madrid. Još nisam potpisao ugovor, ali odlučio sam. Već sam im dva puta rekao ne, a treći put je bilo nemoguće."

"Samo sam znao i bojao se da će mi povratak u Milano na proslavu Lige prvaka promijeniti mišljenje. To je bila moja pogreška."

"Nedostaju mi igrači. Ne možeš se vratiti nazad, ne možemo opet doživjeti te trenutke, ali nedostaju mi. Reći ću jedno, oni su moji prijatelji i ja sam njihov prijatelj. Tako ih vidim, prijatelji zauvijek."

"Osvojili smo tri trofeja u periodu od 15 dana, a Diego Milito postigao je četiri gola. Historijski."

Mourinho nije previše birao riječi kada je govorio o treneru Bayerna, Louisu Van Gaalu.

"Znao sam Van Gaala, znao sam da će njegov ego biti prednost za mene i na to sam se oslanjao. Finale je dobijeno prije nego što smo i mi zakoračili na teren."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ostvarili smo nešto jedinstveno i to mi je omogućilo vječnu povezanost s ovim klubom i ovom državom. Inter 2010. nije bio samo najveći Inter u historiji, već i ekipa s najvećim postignućima u historiji italijanskog nogometa."

"Ti igrači i ja smo ikone. Italija je napravila nogometnu historiju i postigli smo vrhunac.", zaključio je Portugalac.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Nerazzurro
Tako je!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi