Mourinho o neigranju Mkhitaryana: Nema mjesta na klupi

Portugalac nakon meča protiv Bournemoutha

Mourinho o neigranju Mkhitaryana: Nema mjesta na klupi

Portugalski stručnjak na klupi Manchester Uniteda Jose Mourinho primoran je da objasni situaciju oko neigranja armenskog fudbalera Henrikha Mkhitaryana.

Armenca nije bilo ni na klupi za rezervne fudbalere prije dva dana kada je United na domaćem terenu porazio Bournemouth sa 1:0, a novinare je nakon meča zanimao razlog.

Mourinho je dao odgovor u svom stilu. Mnogo je rekao, ali najbitnije je izostalo.

"Mogu na klupu staviti samo šest fudbalera i pokušavam imati balans na klupi. Imao sam dva defanzivca, imao sam Ashleyja Younga koji možemo pokrivati sve krilne pozicije, računajući i one defanzivnije. Imao sam Herreru kao veznog igrača, Ibrahimovića kao napadača i Rashsforda kao krilo ili igrača koji igra iza napadača", rekao je Jose pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U prvoj postavi su bili Martial, Mata i Lingard. Da sam upotrijebio Mkhija to bi značilo da jedan od njih neće igrati, a u ovom trenutku mislim da oni zaslužuju šansu da igraju".

Podsjetimo, Armenac je tokom ove sezone odigrao 12 mečeva i postigao je jedan gol uz pet asistencija u Premier ligi. U posljednje vrijeme je propustio utakmice protiv Newcastle Uniteda, Basela, Watforda, Arsenala i CSKA Moskve.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi