Kazna za Mourinha zbog komentara o Cityju i vjetru?
Foto: EPA

FA zatražio da se Portugalac očituje o komentarima

Kazna za Mourinha zbog komentara o Cityju i vjetru?

M. Šljivak

Fudbalska asocijacija (FA) zatražila je od Josea Mourinha da objasni razloge zbog kojih je u svojim javnim istupima "vrijeđao" Manchester City.

Dva dana prije derbija Manchestera u kojem je City slavio protiv Uniteda na Old Traffordu sa 2:1, Posebni je sipao vatru na račun velikog rivala.

Tvrdio je kako previše lako padaju, a ovi komentari su postali predmet istrage Fudbalske asocijacije.

"Imaju mnoštvo dobrih strana, ali ako me pitate za nešto što mi se u njihovoj igri ne sviđa, to je činjenica da vrlo lako padaju. Oborio bi ih blagi vjetar", rekao je tada Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog ovih riječi FA je tražio da se Portugalac očituje, a postavljen mu je rok do ponedjeljka, nakon čega će biti donijeta odluka o eventualnoj kazni.

Također, oba tima su pozvana da do petka dostave izvještaje o svemu što se dešavalo u tunelu nakon utakmice. U neredima je navodno učestvovalo više od 20 igrača i članova obje ekipe.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi