"Ronaldo ne zaslužuje ovu nagradu"
Ronaldo je po peti put proglašen za igrača godine, mada u posljednje vrijeme igra očajno, ali raniji uspjesi su mu omogućili novi trofej. (Foto: EPA)

Filipe Luis sasvim otvoreno

"Ronaldo ne zaslužuje ovu nagradu"

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je jučer po šesti put osvojio Zlatnu loptu, ali nisu baš svi pretjerano sretni zbog toga.

I ne da je samo Lionel Messi taj kojem se ne dopada što je Ronaldu pripala nagrada, nego i neki drugi nogometaši vjeruju da Portugalac nije zaslužio ovo priznanje po peti put.

"Ronaldo u protekla dva mjeseca nije apsolutno ništa napravio na terenu, tako da mislim da nije zaslužio ovu nagradu", kazao je Brazilac Filipe Luis, inače defanzivac Atletico Madrida.

"Ja se lično divim Messiju. Igrao sam mnogo utakmica protiv njega i nikada se nije žalio, a nije da nije imao razloga, dok je Ronaldo uvijek nešto dramatizirao", zaključio je Luis.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Ronaldo je u 2017. godini predvodio ekipu Real Madrida do naslova prvaka španske La Lige, te do trofeja Lige prvaka, španskog Superkupa i UEFA-inog Superkupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi