Kaka jednom rečenicom savršeno objasnio razliku između Ronalda i Messija

Zadnji igrač koji je stigao do Zlatne lopte prije dominacije Portugalca i Argentinca

Kaka jednom rečenicom savršeno objasnio razliku između Ronalda i Messija

E. Ganibegović

Prošlo je 10 godina otkako je neko drugi osim Ronalda i Messija osvojio Zlatnu loptu, a zadnja osoba koja je to učinila bila je brazilska legenda.

Nakon što je osvojio Ligu prvaka u sezoni 2006/07 s Milanon, pobijedivši Liverpool 2:1 u finalu, Kaka je dobio Zlatnu loptu i očekivalo se da će u budućnosti biti konkurentan za ovu nagradu.

Međutim, drugu nikada nije osvojio. Godine 2009. Brazilac se pridružio Real Madridu u rekordnom transferu, ali u klubu u kojem je proveo četiri godine nije pokazao ono što se očekivalo od njega.

Potom se vratio u Milan 2013., prije nego što se preselio u Orlando City u MLS-u, gdje se povukao iz nogometa u 35. godini.

Kaka je poznat po tome što je bio jedan od najtalentovanijih veznjaka koji su ikada igrali ovu igru, ali djeluje kako Brazilac nikada nije pokazao svoj cijeli potencijal.

Sa Ronaldom i Messijem, koji sada dominiraju s osvojenim Zlatnim loptama, Kaka je u velikoj mjeri zapamćen kao posljednji igrač, koji je uzeo ovu nagradu prije dominacije Portugalca i Argentinca.

Brazilac je prisustvovao svečanoj dodjeli nagrada u Parizu, a nakon toga je podijelio svoje mišljenje o Ronaldovom i Messijevom suparništvu.

Kaka je odlično objasnio razliku između trenutno dva najbolja igrača na svijetu, rekavši sljedeće:

"Za mene je Messi genij, a Ronaldo je ikona modernog fudbala - vrlo kompletan igrač. Pošteno je što su stigli do posljednjih 10 Zlatnih lopti."

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi