Mourinho o svom miljeniku: Jednostavno ima igrača sa takvim mentalitetom, ali biće on još bolji

Priznao je da nikada nije ispunio svoj puni potencijal

Mourinho o svom miljeniku: Jednostavno ima igrača sa takvim mentalitetom, ali biće on još bolji

Dok se i dalje špekuliše o narednoj destinaciji Josea Mourinha, portugalski stručnjak analizira, komentariše i prisjeća se različitih trenutaka svoje karijere za evropske i svjetske medije.

Nekadašnji trener, između ostalih, Intera je sada govorio i o svom nekadašnjeg "stićeniku", Mariju Balotelliju.

Balotelli je imao poprilično uspješnu polusezonu u dresu Marseillea, a Mourinho smatra da nestašni Italijan u budućnosti može biti još bolji.

Inače, Mourinho je sarađivao sa Balotellijem u Interu, od 2008. do 2010. godine i poznato je da simpatiše italijanskog napadača - iako priznaje da on nikada nije ispunio svog potencijal.

"Mogao bi biti bolji nego što je trenutno", izjavio je bivši trener Manchester Uniteda za RMC Sport, pa nastavio:

"To isto sam rekao nedavno jednom od svojih igrača, a on mi je odgovorio: Upravu si, ali ja volim biti ja."

"Neki igrači jednostavno imaju takav mentalitet, vole biti ono što vide oko sebe. Nekada je slučaj i taj da im oni koji ih okružuju ne pomažu, ali ja stvarno volim Marija", poručio je Mourinho, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mogao je biti bolji, ali dobar je i ovakav kakav jeste. Osvajao je titule u Engleskoj i Italiji, osvojio je Ligu prvaka i u budućnosti može biti samo bolji jer on je igrač koji očarava".

Mario Balotelli je postigao osam golova u dresu Marseillea od svog dolaska na Velodrome protekle zime. Iako mu ugovor sa Marseilleom ističe na ljeto, špekuliše se da će saradnja biti produžena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti