Buffon zna koga Mancini treba pozvati u reprezentaciju za okršaje protiv BiH i Grčke

Vjeruje da je zaslužio poziv

Buffon zna koga Mancini treba pozvati u reprezentaciju za okršaje protiv BiH i Grčke

E. Čaušević

Fudbalaska reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca igra dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Roberta Prosinečkog nakon dvije domaće utakmice protiv Armenije i Grčke ovaj put idu u gosta. Naša selekcija će prvo 8. juna gostovati kod Finske, dok tri dana kasnije igramo u Torinu protiv reprezentacije Italije.

Selektori će uskoro objaviti spiskove igrača na koje će računati u dva naredna gola, a u Italiji se podiglo dosta prašine oko spiska za mečeve protiv Bosne i Hercegovine i Grčke.

Glavna tema italijanskih medija jeste koga će Roberto Mancini pozvati što se tiče napada s obzirom da nije zadovoljan formom pojedinaca. Vjerovatno će se u tim vratiti Andrea Belotti koji je u odličnoj formi, dok mnogi priželjkuju i povratak Marija Balotellija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Povodom svega toga oglasio se i legendarni Gianluigi Buffon koji je poručio da bi bio veoma dobar potez da Mancini vrati Balotellija u reprezentaciju za mečeve protiv BiH i Grčke.

"Mariju ide veoma dobro u Marseilleu i pokazao je da je sazrio. Uvijek je igrao odlično za nacionalni tim i to treba uzeti u obzir. Svi govore kako Ligue 1 nije dovoljno jaka, ali griješe. Liga je u rangu najjačih liga svijeta", poručio je Buffon.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi