Mourinho objasnio "misteriozno" izostavljanje Pogbe   iz startne postave

"Nije kraj svijeta ako je jednu utakmicu na klupi"

Mourinho objasnio "misteriozno" izostavljanje Pogbe iz startne postave

Danas je navijače Manchester Uniteda, pred duel sa Huddersfieldom, dočekao iznenađujući sastav Crvenih đavola. Naime, među startnih 11 nije bio Paula Pogbe, a njegovo mjesto je zauzeo mladi Scott McTominay.

Mourinhove "rokade" su se na kraju isplatile jer je United slavio sa rutinskih 2:0 i tako na tabeli Premier lige prišao dva boda bliže vodećem Manchester Cityju, koji je nešto ranije remizirao (1:1) sa Burnleyjem.

Ipak, navijače Crvenih đavole, ali i fudbalsku javnost u globalu je zanimalo zašto Paula Pogbe nije bilo u početnom sastavu, a mnogi su pretpostavljali da je Mourinho odlučio kazniti Francuza zbog njegovih partija u protekloj sedmici, dok su drugi špekulisali da je došlo do žestokog sukoba između trenera i veznjaka Manchester Uniteda.

Nakon utakmice je, međutim, Mourinho odlučio objasniti svoju odluku i demantovati sve špekulacije o navodnom sukobu sa Pogbom.

"Promijenio sam nekoliko igrača, a namjera nije bila da se bilo ko kazni. Jer ukoliko ja nekog kaznim, vjerovatno ću i sam biti kažnjen... Ipak smo mi tim i kada pobjeđujemo pobjeđujemo svi zajedno, a isti je slučaj i kada gubimo", izjavio je Mourinho, pa nastavio:

"Ja bih ipak na čitavu situaciju gledao na puno ljepši način. McTominay je ovdje stigao sa svojom majkom kao devetogodišnjak, a 10 ili 11 godina kasnije taj dječak igra u dresu Manchester Uniteda u važnoj utakmici Premier lige, na Old Traffordu. Ja bih to gledao na taj način."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Scott je odrastao uz fudbal. Počeo je malo nervozno, ali se pokazao ključnim za nas. Zbog njegove odlučnosti prilikom osvajanja lopti mi smo mogli igrati našu igru", prokomentarisao je Posebni nastup 21-godišnjeg McTominayja koji je danas upisao svoj drugi start u Premier ligi.

"Paul je fantastičan igrač. Za mene nema dileme da je on jedan od najtalentovanijih veznjaka na svijetu, ali sjediti na klupi jednu utakmicu nije kraj svijeta... Zato sam odlučio da mladi Scott danas igra, a Paul je to prihvatio odlično", poručio je Mourinho i demantovao bilo kakav sukob sa Pogbom.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi