Mourinho ostaje bez pojačanja, Fabinho prelazi u Atletico
Foto: EPA

Monaco prihvatio unosniju ponudu

Mourinho ostaje bez pojačanja, Fabinho prelazi u Atletico

Pretpostavljalo se da će sjajni 23-godišnji fudbaler Monaca Fabinho karijeru nastaviti u Manchester Unitedu, te da je samo pitanje dana kada će se njegov transfer na Old Trafford ozvaničiti.

Manchester je za Fabinha Monacu ponudio oko 35 miliona eura, te dodatne bonuse, međutim čini se da će ovaj talentovani fudbaler karijeru ipak nastaviti u Španiji i to u Atletico Madridu.

Naime, španski AS izvještava da je Atletico dogovorio Fabinhov transfer, te da će Jorgandžije Monacu platiti naknadu u iznosu od 45 miliona eura.

Španski mediji prenose da je između Fabinha i Atletica postignut načelni dogovor, te da će Brazilac, gotovo sigurno, od sljedeće sezone biti član madridskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kao što je poznato Atleticu je izrečena zabrana transfera koja će isteći u januaru naredne godine. Ova zabrana se, ipak, ne odnosi na potpisivanje ugovora sa igračima, već samo na njihovu registraciju za takmičenja. To znači da će Fabinho, ukoliko potpiše za Atletico, priliku za debi u dresu Jorgandžija dobiti tek početkom naredne godine.

Ovaj sjajni fudbaler je u prošloj sezoni, u svim takmičenjima, odigrao 51 utakmicu u dresu Monaca i postigao 10 golova, a on se podjednako dobro snalazi i u veznom redu, ali i na poziciji desnog beka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi