Mourinho o penalu za Englesku: Nisam siguran da želite čuti moje mišljenje
FOTO - EPA

Danska je oštećena

Mourinho o penalu za Englesku: Nisam siguran da želite čuti moje mišljenje

A. Beganović

U drugom polufinalnom meču Evropskog prvenstva Engleska je u produžecima rezultatom 2:1 savladala Dansku.

Drugi pogodak Engleza, odnosno dosuđeni jedanaesterac koji je prethodio pogotku, izazvao je "buru" negodovanja u fudbalskoj Evropi.

Dancu su oštećeni, smatraju svi fudbalski analitičari ali i većina ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu na Starom kontinentu, a svoj komentar na pomenutu spornu situaciju dao je i portugalski stručnjak Jose Mourinho.

Novi trener Rome istakao je da su Englezi bili bolji u sinoćnjem meču, ali i da im je poklonjen penal.

"Da, sjajna utakmica, ali nisam siguran želite li čuti moje mišljenje. Reći ću ono što sam vidio. Možda vam se ovaj put neće svidjeti moje riječi. To nikako nije bio penal. Engleska je bila bolja i pobijedila, zaslužili su. Engleska je igrala fantastično, ali mislim da nije bilo kaznenog udarca", rekao je Mourinho, pa dodao:

"Ponavljam, Engleska je bila bolja od Danske koja je igrala kako sam očekivao. Odigrali su se do krajnjih granica svojih mogućnosti. Engleska je bila jako, jako dobra. Nema sumnje da su zaslužili pobjedu u ovom meču. Ali opet se vraćan na spornu situaciju. Nije bio penal. Ne razumijem takvu odluku sudije u polufinalu Evropskog prvenstva. A još manje razumijem činjenicu da VAR nije poslao sudiju da pogleda situaciju i nije poništio odluku. To nikako nije penal".

Portugalski stručnjak je istakao da mu je drago što je Engleska slavila, ali i da je razočaran zbog dosuđenog penala.

"Kao čovjeku fudbala, jako mi je drago što je Engleska pobijedila. Nemojte me pogrešno shvatiti, mislim da su zaslužili pobjedu. Ali, kao čovjek fudbala, jako sam razočaran što je dosuđen takav penal. Engleska ima sjajnu klupu koja im je omogućila da se kreću onako kako su se kretali. Ako im je trebalo, mogli bi još više povećati intenzitet i još više dominirati u produžetku. Mislio sam da će Engleska pobijediti u dodatnom vremenu. Želio bih čestitati treneru danske reprezentacije na obavljenom poslu, a više bih volio da je Engleska slavila na drugačiji način", zaključio je novi trener Rome.

Top Komentari

Salihović23
Objasnio.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi