Wenger komentarisao penal: Ne razumijem zašto nije pogledao snimak, VAR je iznevjerio sudiju
Foto - Screenshot

Čuveni stručnjak se oglasio

Wenger komentarisao penal: Ne razumijem zašto nije pogledao snimak, VAR je iznevjerio sudiju

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva nakon što je na Wembleyju savladala Dansku nakon produžetka sa 2:1.

Do trijumfa je Gordi Albion došao nakon kontroverznog penala koji je dosuđen u produžetku kada je Harry Kane pokupio promašaj i zabio je za trijumf.

Dosuđeni penal je izazvao brojne komentare, a nekadašnji menadžer Arsenala Arsene Wenger je u razgovoru za BeIn Sports istakao da penal nije postojao.

"Nema penala. Ne razumijem zašto u ovoj situaciji sudija nije otišao i pogledao snimak. U ovakvom trenutku mora biti apsolutno siguran u svoju odluku", rekao je legendarni francuski stručnjak. VAR je iznevjerio sudiju", poručio je Wenger.

Čovjek koji je iznudio penal Raheem Sterling tvrdi da je sudija opravdano pokazao na bijelu tačku.

Oglasi

"Ušao sam u kazneni prostor, izbacio je desnu nogu vani i dotakao je moju nogu. Čist penal", rekao je Sterling.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Engleska će se za prvi trofej najbolje evropske selekcije u svojoj historiji boriti protiv selekcije Italije, koja je u polufinalu nakon penala bila bolja od Španije sa 4:2 (1:1).

Finale Evropskog prvenstva igra se u subotu 11. jula na Wembleyju.

Top Komentari

El_Pibe_De_Oro
Ni govora o penalu, iskreno al jbg... Murinjo je skoro rekao trebamo se na ovo navic ovo su "MODERNI PENALI" u pravu je 100%.
8 0
mido1921
Čuj dotakao mu desnu nogu!!!! Pa nije odbojka.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije