Dancima je najteže: Teško je prihvatiti poraz koji je došao na ovakav način
Foto - EPA

Danski selektor Kasper Hjulmand razočaran

Dancima je najteže: Teško je prihvatiti poraz koji je došao na ovakav način

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Danske zaustavljena je od Engleske u polufinalu Evropskog prvenstva.

Selekcija koju sa klupe predvodi Kasper Hjumland igrala je sjajan fudbal na turniru, ali na kraju su nakon kontroverznog penala za Engleze stali u polufinalu.

Naravno, veliko razočarenje je među reprezentativcima Danske, a selektor Hjulmand ne može da vjeruje da igra nije zaustavljena prije nego što je dosuđen penal.

"Pet sekundi prije nego što je Sterling protrčao govorio sam četvrtom sudiji da je druga lopta u terenu", rekao je danski selektor i dodao je:

"Teško je ovo prihvatiti. U redu je izgubiti utakmicu, ali na ovaj način..."

Oglasi

"Čovjek trči po terenu pored druge lopte i onda mu dosude penal koji ne postoji. Ovo je gorak način za ispasti sa turnira. Teško je", rekao je Hjulmand nakon utakmice.

Danska je odigrala zaista fenomenalan turnir i igrali su efikasno.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Bili smo jedna od najefikasnijih reprezentacija. Ovo je strašna ekipa i naravno da smo razočarani nakon ovakvog poraza. Bili smo blizu finala i na kraju smo bez njega ostali na ovakav način", dodao je danski selektor.

Englezi će u finalu igrati protiv Italije, a susret se igra na Wembleyju 11. jula.

Top Komentari

Zgembic
Izgleda o englezi imaju svog Vicu :)))
7 0
BogatiDijasporac
VARanje na moderan nacin.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi