Mourinho: Pobijedili smo fantastičan tim

Trener Uniteda nakon meča

Mourinho: Pobijedili smo fantastičan tim

Trener Manchester Uniteda Jose Mourtinho bio je veoma zadovoljan nakon meča protiv Chelsea.

Crveno đavoli su slavili pobjedu rezultatom 2:1 nakon preokreta, a Mourinho je nakon susreta rekao da su pobijedili sjajan tim.

"Pobijedili smo fantastičan tim. Ako želite pobijediti sjajan tim morate biti organizovani dobro, moraju se svi igrači boriti, raditi i poštovati plan igre. Oni su počeli veoma dobro meč. Razmišljao sam u tom trenutku šta da uradimo. Po stranama nam je bilo jako teško igrati. Willian je sjajan igrač i u akciji kod gola nas je ubio. Ipak, kako je meč odmicao, sve više smo kontrolisali igru i bili smo bolji. Nismo imali dosta prilika, ali nisu ni oni. Očekivao sam takvu utakmicu", rekao je Jose pa je pohvalio veznog igrača McTominayja, ali i Pogbu:

"On je fantastičan igrač. On je igrač kojeg ja zovem modernim veznim igračem. On može učiniti sve. Jedina stvar koju još ne radi je postizanje golova, ali i to može. Trenutno za njega imam drugačiji zadatak i on to sjajno obavlja. Ima veliki talentan i siguran sam da će sigurno uskoro postizati i golove. Mislim da je i Pogba odigrao sjajan meč".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Na kraju je moglo biti i neriješeno, ali mi smo u nastavku meča imali mnogo više samopouzdanja i mislim da smo zbog toga i zaslužili da pobijedimo sjajan tim kakav je Chelsea", zaklkjučio je Mourinho.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi