Mourinho počeo navijače Uniteda praviti ludima? "Ali mi imamo FA Kup"

Posebnom je izgleda do zezanja

Mourinho počeo navijače Uniteda praviti ludima? "Ali mi imamo FA Kup"

Manchester United je sinoć ispao iz Lige prvaka, pošto je nakon 0:0 u Andaluziji Sevilla na Old Traffordu slavila sa 2:1 u revanš susretu osmine finala ovog takmičenja.

Osim što je bez puno muke, na papiru, slabiji protivnik izbacio Crvene đavole, navijače Uniteda je zabolila i "kukavička" taktika i igra njihovih miljenika, pa Jose Mourinho trenutno i nije najomiljenija osoba u Manchesteru.

Već odavno se mogu čuti mnogobrojne kritike na taktičke i kadrovske izbore Josea Mourinha, a nakon sinoćnjeg poraza među navijačima Uniteda su sve glasniji oni koji traže njegov odlazak sa Old Trafforda.

Simpatizere Crvenih đavola je dodatno razljutila njegova sinoćnja izjava da za Manchester United nije ništa novo da ispada iz Lige prvaka, pošto je on ekipu sa Old Trafforda znao izbacivati iz ovog takmičenja dok je sa klupe vodio Porto i Real Madrid.

Njegova izjava je pomalo zvučala kao provokacija za sve navijače Uniteda koji ozbiljno drže do ugleda svog kluba, ali Posebni ni tu nije stao.

Mourinhov United, u koji je uložena ogromna suma novca, ove sezone se može nadati još samo trofeju u FA Kupu, a nakon sinoćnjeg poraza od Seville Posebni je izjavio sljedeće:

"Preostala je borba za FA Kup i mjesto u Top 4 Premier lige. I fantastična ekipa kao što je Tottenham je u istoj situaciji kao mi. Liverpool možda ima Ligu prvaka, ali mi imamo FA Kup".

Ovakva izjava nikako nije dobro "sjela" navijačima Uniteda, a na društvenim mrežama su već počeli zbijati šale na račun Mourinha koji je u svojoj izjavi zvučao kao da želi reći da je "prestižniji" FA Kup od Lige prvaka, te da je Unitedovo četvrtfinale FA Kupa možda i veću uspjeh od Liverpoolovog četvrtfinala Lige prvaka ili je u najemanju ruku podjednako dostignuće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Crvene đavole uskoro očekuje duel četvrtfinala FA Kupa u kojem će smage odmjeriti sa ekipom Brightona.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi