Mourinho počinje novi "rat" protiv Guardiole?

Nije iznenađen što Pep nije kažnjen

Mourinho počinje novi "rat" protiv Guardiole?

E. Čaušević, foto: EPA

Engleski Premiership nastavlja se danas utakmicama 15. kola, ali još uvijek mnogi pričaju o dešavanjima iz prošlog kola koje se igralo sredinom ove sedmice.

Manchester City je uz dosta muke došao do pobjede na domaćem terenu protiv Southamptona (2:1) kada je u šestoj minuti nadoknade Raheem Sterling zatresao mrežu protivničke ekipe. Nakon gola i Pep Guadiola je utrčao u teren kako bi to proslavio, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka napravio je pravi haos na travnjaku.

Španski stručnjak je dotrčao do igrača gostujuće ekipe Redmonda i odlučio se dobro izderati na njega. Iako je nakon meča rekao da ga je samo pohvalio na snimku je jasno vidjelo da mu je Guardiola prigovarao što je njegov tim zadržavao vrijeme od samog početka meča.

Mnogi su očekivali da će FA kazniti španskog stručnjaka zbog ovih poteza na meču sa Southamptonom, no to se nije desilo. Trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho, priznao je da ga ovakva odluka nije iznenadila.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iznenađen što nije kažnjen? Ne, nisam iznenađen. Ne mogu vam reći zašto nisam. Ako ste mi prijatelji nemojte me to pitati jer znate da ću biti u nevolji ako vam odgovorim na to pitanje", rekao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi