Mourinho pokazao klasu, početak presice posvetio Pochettinu

Predstavljen novi trener Tottenhama

Mourinho pokazao klasu, početak presice posvetio Pochettinu

Tottenham je loše ušao u novu sezonu i to je na kraju koštalo posla Mauricija Pochettina.

Argentinski stručnjak je tako napustio kormilo ekipe Tottenhama nakon više od pet godina provedenih u londonskom klubu.

Na njegovo mjesto je stigao Jose Mourinho, koji je jučer zvanično potvrđen kao novi strateg Tottenhama.

Mourinho je još jučer vodio prvi trening ekipe, a danas je organizovana press konferencija na kojoj je zvanično javnosti predstavljen kao novi šef struke Pijetlova.

Ipak, Mourinho se, prije nego što je prešao na druge teme, na samom početku press konferencije dotakao Pochettina. Uradio je to sa stilom...

"Kao prvo, mislim da moram i učinit ću to s određenom tugom u srcu, moram govoriti o Mauriciju. Moram mu čestitati na poslu kojeg je obavio i moram podijeliti sa vama ono o čemu smo već razgovarali iza zatvorenih vrata - ovaj klub će uvijek biti njegov dom, ovaj trening centar će uvijek biti njegov trening centar. Može doći kada god želi, kada mu budu neodstajali igrači, ljudi sa kojima je radio. Za njega su vrata uvijek otvorena", istakao je Posebni, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Iz svog iskustva mogu reći da je sutra novi dan i da će on ponovo pronaći sreću. Ponovo će pronaći sjajan klub i imat će sjajnu budućnost. U moderno vrijeme možemo reći da bi bile jako loše vijesti kada bi ovo bio posljednji put da je izgubio posao, jer to je naš život. Dajemo sve od sebe svakog dana, kao što je on radio ovdje. Otišao je sigurno sa određenim osjećajem tuge, ali i osjećajem da je uradio odličan posao... Želio sam ovo reći jer je to ono što svi u klubu misle i osjećaju. Uvijek će biti dobrodošao".

Classy tribute for Mauricio Pochettino by Jose Mourinho in his first Spurs press conference from r/soccer

Inače, Mourinho će već u subotu debitovati na klupi Tottenhama, pošto njegova ekipa gostuje kod West Hama.

Top Komentari

Strucnjak12345
Kakite malo previše o Mourinhu
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi