Mourinho potvrdio da ipak neće dovesti igrača kojeg mnogi žele: On nije igrač za nas...
Mourinho je izjavio da Fernandes zbog cijene i svog nivoa nije igrač za Spurse

Ništa od dolaska igrača Sportinga u Tottenham

Mourinho potvrdio da ipak neće dovesti igrača kojeg mnogi žele: On nije igrač za nas...

S. Pašalić

Jose Mourinho je nedavno preuzeo Tottenham i imao je odličan početak.

Portugalac je upisao tri pobjede u prva tri meča, a britanski mediji su vrlo brzo počeli pisati o pojačanjima koja bi trener Spursa želio dovesti u januaru.

Dva igrača za koje se pisalo da su na meti Mourinha su Ruben Dias i Bruno Fernandes, ali čini se da bar od dolaska Fernandesa u Tottenham neće biti ništa.

Veznjak Sportinga koji igra sjajno u posljednje dvije sezone je nedavno potpisao novi ugovor koji sadrži otkupnu klauzulu od 100 miliona eura.

Mourinho je zato poručio da Fernandes zbog svog nivoa, ali i cijene nije igrač za Tottenham.

"Mi smo drugačiji klub na ovom nivou. Nismo klub koji će napraviti velike transfere na tržištu, niti ide prema igračima koji su već razvijeni ili na određenom nivou očekivanja, također ekonomski."

"Definitivno bih rekao ne, jer je Bruno Fernandes igrač nivoa i vrijednosti koji nisu za nas.", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi