Mourinho prekrižio jednog prvotimca

Čini se kako su Francuzu dani odbrojani.

Mourinho prekrižio jednog prvotimca

S. Grebović

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho bio je vrlo nezodovoljan napadačima koji su igrali u izostanku Lukakua u sinoćnjoj utakmici sa Brightonom.

Jose Mourinho je na sinoćnjoj press konferenciji doslovno pobjesnio zbog poraza svoje ekipe od Brightona u gostima 1:0, a posebno je kritikovao napadače Marcusa Rashforda i Anthonya Martiala, koji nisu uspjeli da nadomjeste izostanak prvog napadača ekipe, Belgijanca Romelua Lukakua.

"Igrači koju su mijenjali odsutne nisu odigrali na očekivanom noviu i nisu ispunili moja očekivanja. Možda me poslije ove utakmice nećete više pitati zašto ne igraju neki A, B, C i D igrači", rekao je Mourinho te dodao:

"Zašto uvijek igra Lukaku? Zašto uvijek igra Lukaku? Zašto uvijek igra Lukaku? Sada imate odgovor na to pitanje, zato što Lukaku jednostavno mora igrati", istakao je portugalski stučnjak.

Ove riječi se najviše mogu odnositi na Martiala, dok se očekuje da Rashford dobije šansu i naredne sezone jer je još uvijek vrlo mlad i jer je on ipak dijete kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Anthony Martial već drugu sezonu zaredom igra ispod svakog nivoa i sve je izvjesniji njegov odlazak na ljeto. Spominje se da je Juventus spreman za francuskog reprezentativca platiti 60 miliona eura.

Kao sljedeća destinacija Francuza pominju se još Bayern i Chelsea, mada je teško vjerovati da bi Special One tek tako mogao rivalu iz Premier lige prodati svog ponajboljeg igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi