Mourinho: Previše je tu zla

Jose nakon meča

Mourinho: Previše je tu zla

Edmir Škorić

Nakon jako važne pobjede nad Newcastleom (3:2), menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho govorio je za BT Sport.

United je gubio 2:0 poslije samo desetak minuta igre na Old Traffordu, ali je u posljednjih 20-ak došao do velikog preokreta nakon golova Mate, Martiala i Sancheza.

Bilo je to veliko olakšanje za sve, za Mourinha i igrače, jer da nisu uspjeli dobiti doslovno bi ih razapeli mediji na Otoku i navijači Uniteda.

"Nije lako igračima. Nije to lako ni za mene, ali mislim da je život napravljen od iskustava. Neka su nova, a neka su dejavu", kazao je Mourinho za BT Sport.

"Ovo večeras je novo, čini me ne samo boljim menadžerom nego i osobom. Razumijem stvari u ljudskoj prirodi bolje nego prije, ali previše je zla u nečemu što bi trebalo da bude lijepo. S tim se nosim s nekom tugom. Zreo sam, nosit ću se s tim", poručio je Jose.

Zanimljivo da je dvojicu igrača izveo jer su se uplašili situacije.

"Marcus Rashford je bio tužan, Scott McTominay je bio uplašen na terenu".

Govorio je malo više o samoj utakmici.

"Dogodilo se da smo počeli s dosta nervoze, nismo znali da se nosimo s pritiskom. Svaka situacija oko našeg šesnaesterca bila je opasna. Paničarili smo i griješili. Na poluvremenu smo razgovarali, u drugom su svi ušli s nekom vrstom samopouzdanja, s različitim uvjerenjima i svi su željeli pobjedu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nogomet je nogomet, svaki rezultat je moguć i eto to ste upravo vidjeli večeras. Gubili smo 2:0 na poluvremenu, a na kraju smo slavili. Ponosni smo", tvrdi Portugalac.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi