Sastanak održan: Mourinho preuzima PSG

Tvrde francuski mediji

Sastanak održan: Mourinho preuzima PSG

E. Oštraković

Uprava Paris Saint-Germaina započela je pregovore sa trenerom Rome, Joseom Mourinhom, te žele da on postane novi trener njihovog tima.

Francuski mediji prenijeli su da su pregovori održani između savjetnika PSG-a, Luisa Camposa i trenera Rome Josea Mourinha.

Mourinho je u posljednje vrijeme mnogo frustriran zbog svih dešavanja u Romi, te bi rado prihvatio ponudu iz Francuske.

Luis Campos želi trenera koji je dokazan i koji bi se lako mogao snaći sa velikim brojem zvijezda koje nastupaju za PSG.

Upravo zbog toga je jedan od najboljih izbora upravo Mourinho. San ljudi iz Katara je Zinedine Zidane, ali čini se da će se morati zadovoljiti Mourinhom.

Portugalac je veliki zaljubljenik u Mbappea i njegov stil igre, te bi on trebao biti u centru projekta koji planira Mourinho.

Oglasi

Dogovora između dva kluba još uvijek nema, ali se predpostavlja da će sve biti završeno lako zbog sjajnih odnosa između dva kluba.

"Mourinho i Campos su imali sastanak, čeka se da PSG kontaktira Romu. Jedna od želja Emira je Zinedine Zidane, kao što je i otkriveno prije deset dana", stoji u objavi Santija Aouane.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mourinho ima ugovor sa Romom do juna 2024. godine, a nedavno je bio povezivan i sa preuzimanjem reprezentacije Brazila.

Ipak, on je javno rekao da od toga nema ništa, te da će radije ostati trener Rome nego preuzeti selektorsku poziciju Brazila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije