Zbog pokera i slike iz fast fooda mu se nije dolazilo na trening, ali iz kluba priznali tužnu istinu

Ne mogu mu ništa

Zbog pokera i slike iz fast fooda mu se nije dolazilo na trening, ali iz kluba priznali tužnu istinu

Endin Čaušević

Neymar je izazvao novi skandal u PSG-u i to samo 24 sata nakon poraza u osmini Lige prvaka od Bayerna jer je otišao na poker turnir, a zatim je s prijateljima u ranim jutarnjim satima bio u McDonald'su. Klub je odlučio da reaguje, a Brazilac je jutros prije treninga morao u kancelariju kod trenera.

Neymar je u posljednje vrijeme sve češće na meti kritika zbog svog bahatog ponašanja i mnogi smatraju da su sve to jasni znakovi da se brazilski reprezentativac neće još dugo zadržati u glavnom gradu Francuske.

Njegove komšije se žale iz dana u dan na njegovo ponašanje i činjenicu da se glasna muzika konstantno čuje iz njegove kuće, te čak su pokrenuli peticiju u naselju da se Neymar mora odseliti.

Pored toga ni u klubu mu ne ide najbolje. Sezonu je počeo svađom s Kylianom Mbappeom, a ni u prilog mu ne ide činjenica da je u posljednje vrijeme u veoma lošoj formi.

Protiv Bayerna je totalno zakazao i dobio najlošiju ocjenu od svih, ali samo 24 sata nakon utakmice ponovo je šokirao svojim ponašanjem.

U jednom pariškom hotelu učestvovao je na jednom poker turniru gdje je bio nekoliko sati, a potom je otišao u McDonald's gdje je jeo s prijateljima. Sve to upalilo je ponovo alarm u PSG-u gdje očito ne mogu nikako da ukažu Brazilcu da se tako ponašanje ne toleriše.

Oglasi

Francuski mediji pišu da se Neymar jutros morao javiti u kancelariju trenera Christophea Galtiera gdje su imali sastanak i razgovor o njegovom ne baš lijepom ponašanju.

Galtier je danas pričao o Neymaru i priznao je da su imali razgovor o potezu koji je Brazilac napravio, ali nije htio da iznosi detalje. Ipak, objasnio je da klub i ne može zabraniti Neymaru da radi takve stvari kada ima slobodan dan, ali da on sam treba znati kakvu sliku šalje javnosti takvim potezima.

"Pričao sam s Neymarom i rekao sam mu šta sam imao o toj fotografiji iz fast fooda. Taj razgovor će ostati između nas dvojice", rekao je Galtier, a onda navijačima PSG-a objasnio da klub tu ne može ništa učiniti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Neymar ima pravo da radi šta god želi kada igrači imaju slobodan dan. On voli da igra poker i ima pravo da ide na turnire i to je to".

U PSG-u se nadaju da će sve te nesuglasice ostaviti iza sebe jer ih očekuje izuzetno težak posao u revanšu s obzirom da putuju u Minhen sa zaostatkom iz prvog meča u kojem je Bayern slavio sa 2:1.

Top Komentari

Benz
Smecar bio smecar ostao
1 0
ubnt2
Koliko je novinaru Bayern pobjedio u prvoj utakmici?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi