Mourinho: Samo jedan fudbaler može napustiti tim

Demantovao špekulacije o odlasku Rooneyja

Mourinho: Samo jedan fudbaler može napustiti tim

U posljednje vrijeme u engleskim medijima sve se češće spominje da bi kapiten Manchester Uniteda Wayne Rooney do kraja prelaznog roka mogao napustiti ovaj tim i otići u Kinu.

Ipak, trener Crvenih đavola Jose Mourinho poručio je da do toga neće doći i da je jedini fujdbaler koji može napustiti klub do kraja januarskog prelaznog roka Ashley Young.

"Jedini fudbaler za kojeg znam da bi mogao napustiti klub i zbog kojeg čekam 31. januar je Ashley Young. To je fudbaler kojeg bi ja volio zadržati, ali on može otići zato što ga ne koristim dovoljno na utakmicama", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Young u redove Manchester Uniteda stigao na ljeto 2011. godine iz Aston Ville. Od dolaska Josea Mourinha na Old Trafford Young veoma rijetko dobija šansu za igru pa je njegov odlazak bio i očekivan.

Za usluge Younga zainteresovane su ekipe Swansea, West Hama i Watforda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti