Mourinho se inati: Opet ću poslati ponudu za Stonesa

Ne odsutaje od igrača

Mourinho se inati: Opet ću poslati ponudu za Stonesa

Midhat Šljivak

Menadžer Chelseaja Jose Mourinho želi pod svaku cijenu štopera Evertona Johna Stonesa.

Iako je s Goodisona dobio odbijenicu već dva puta, Posebni se inati i prelazi preko riječi menadžera Karamela Roberta Martineza, koji ne želi prodati Stonesa.

Mourinho kaže da će poslati novu ponudu, barem za jednu funtu veću.

"Postali smo ponudu, poslaćemo je opet. Oni govore kako neće prihvatiti ponudu, konstantno to ponavljaju. Međutim, transferi se vrše do 1. septembra. Možemo do tada poboljšati ponudu, čak i za samo jednu funtu, ali to možemo. Kada mi Martinez dođe i kaže, nema prodaje i tačka, onda ću odustati. Ne poričemo da želimo Stonesa, pokušaćemo ga dovesti", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mladi 21-godišnji štoper se već neko vrijeme povezuje s Plavcima. Ipak, ugovor s Evertonom ga veže još četiri godine, pa je tim iz Liverpoola već dvije ponude engleskog prvaka lagano odbio.

Čini se međutim kako Mourinho nema namjeru odtsutati, pa bi na kraju do transfera ipak moglo doći.

Chelsea je za Stonesa već nudio cifru od 20 miliona funti, ali ta ponuda je glatko odbijena od strane Evertona. Nagađa se da će Everton Stonesa pustiti tek za cifru veću od 32 miliona funti što bi ga učinilo najskuplje plaćenim defanzivcem.

John Stones, koji je u Evertonu prošle sezone startao 23 od 38 ligaških utakmica, također ima četiri nastupa za seniorsku selekciju Engleske, te je ovog juna nastupao i na Europskom prvenstvu nogometaša do 21 godine. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.