Mourinho se izvinio: Prihvatam odgovornost, važno je da poštujemo mjere

Uhvaćen kako s igračima trenira u parku

Mourinho se izvinio: Prihvatam odgovornost, važno je da poštujemo mjere

Nakon što su kamere uhvatile trenera Tottenhama Josea Mourinha kako trenira s još nekoliko igrača ovog tima u jednom londonskom parku, uslijedile su brojne kritike javnosti.

Mnogi smatraju da bi se Mourinho, kao javna ličnost, trebao držati pravila o poštivanju distance i javnog okupljanja. Oba pravila je prekršio pa je gnijev javnosti razuman.

Nakon svega oglasio se i Posebni koji se izvinio i ukazao na to koliko je važno poštovati pravila.

"Prihvatam da moje akcije nisu bile u skladu sa protokolom Vlade jer možemo da budemo u kontaktu samo sa našim ukućanima", kazao je nekadašnji trener Manchester Uniteda, Reala, Intera, Chelseaja...

"Vrlo je važno da svi poštujemo izrečene mjere kako bismo podržali naše heroje, zdravstvene radnika i spasli živote", dodaje on.

Podsjetimo, Portugalca je javno kritikovao i gradonačelnik Londona, ali vjerujemo kako će se strasti nakon Joseovog izvinjenja ipak malo smiriti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je jedan od klubova koji su prije nekoliko sedmica upozorili sve svoje uposlenike da je važno poštovati pravila u ovom teškom stanju.

Svemu dodajmo da još uvijek ni jedna ekipa iz Premiershiap nije započela s treninzima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi