Mourinho se izvinjavao igraču: Izvini, uradio sam to za tim...
Dier je izašao iz igre u 29. minuti

Portugalac je objasnio svoj potez

Mourinho se izvinjavao igraču: Izvini, uradio sam to za tim...

S. Pašalić, foto: EPA

Tottenham je sinoć savladao Olympiakos na svom terenu sa 4:2 u okviru 5. kola Lige prvaka.

Jose Mourinho je tako ostvario i drugu pobjedu na klupi Spursa nakon što je prošle sedmice zamijenio Mauricija Pochettina, ali početak utakmice nije nagovještavao da će se to desiti.

Naime, Olympiakos je već u 19. minuti vodio sa 2:0 nakon što su El Arabi i Semedo postigli golove i izgledalo je da je Tottenham u velikim problemima.

Ipak, pred sam kraj prvog poluvremena je Alli smanjio na 2:1, a u nastavku su Spursi sa dva gola Kanea i jednim Auriera stigli do preokreta i pobjede.

Trener Tottenhama je međutim u prvom poluvremenu već u 29. minuti napravio prvu izmjenu kada je iz igre izveo Diera, a uveo Eriksena.

Nakon završetka utakmice, Mourinho se izvinio Dieru i objasnio da je to uradio zbog toga što je želio da pronađe rješenje za situaciju u kojoj se našao Tottenham.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prvo što želim reći je izviniti se Ericu Dieru. Nije lako za njega i za štab. Bilo je za tim i da bismo pronašli rješenje.", rekao je Mourinho.

"Nikad neće biti lako. Radilo se o timu, a nikad o pojedincima.", dodao je trener Tottenhama.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Greška je što Eriksen nije igrao u startnoj postavi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije