Mourinho: Shaw će dobiti novi ugovor u Manchesteru

Zadovoljan radom na treningu

Mourinho: Shaw će dobiti novi ugovor u Manchesteru

Luke Shaw je spasio karijeru u Manchester Unitedu nakon što je promijenio stav na treningu i na utakmicama, pa će dobiti novi ugovor u ovom klubu.

Shaw je stigao na Old Trafford na ljeto 2014. godine iz Southamptona za 37 miliona eura, ali od tada je imao velikih problema sa povredama i nije pokazao puni potencijal.

Iako se govorilo da će on gotovo sigurno na kraju ove sezone otići sa Teatra snova, trener Crvenih đavola Jose Mourinho je poručio da mu se svidjela činjenica da se Shaw mnogo više trudi na treninzima i da će zbog toga dobiti produženje ugovora.

"Znam za Shawa otkad je došao u Premier ligu sa Southamptonom i znam njegov potencijal i kvalitet. Za mene nisu samo bitne igre na utakmici već i rad na treningu. A, Shaw je dao veliki doprinos. On nema problema sa povredama posljednjih nekoliko mjeseci i jako sam sretan zbog toga. Normalna stvar nakon toga je da će on dobiti novi ugovor i da će u narednim godinama biti član Uniteda", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Shaw je tokom ove sezone odigrao ukupno 16 utakmica u svim takmičenjima, od čega šest u Premier ligi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi