Mourinho smatra da je za pobjedu Chelseaja najzaslužniji Antonio Conte

Trener Tottenhama govorio nakon poraza svog tima

Mourinho smatra da je za pobjedu Chelseaja najzaslužniji Antonio Conte

S. Pašalić

Jose Mourinho je danas upisao svoj drugi poraz u Premier ligi od dolaska na klupu Tottenhama.

Chelsea je savladao Spurse sa 2:0 i tako je spriječio Mourinha da veže tri pobjede zaredom u engleskom prvenstvu.

Portugalac je govorio nakon meča i istakao da velike zasluge za pobjedu Chelseaja ima i Antonio Conte koji je stvorio sistem u kojem su Plavci igrali dvije godine.

"Bili su bolji od nas u prvom poluvremenu. Nije mi teško priznati. Igrali su u sistemu u kojem su vrlo rasterećeni. Sistem u kojem su igrali dvije godine s Antonio Conteom.", rekao je Mourinho novinarima nakon utakmice.

"Mnogo njihovih igrača se osjeća vrlo ugodno u njemu. Alonso, Azpilicueta, Kante, Willian, igrači kojima je ugodno u ovom sistemu"

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Stvorili su nam probleme u prvom poluvremenu, ne probleme iz čistih situacija za postizanje gola, ali kao što kažete, s kontrolom koju su imali."

"Utakmica se u osnovi igrala u našoj polovici, unatoč tome što nisu puno toga stvorili. Ali na kraju ste u pravu i lako mi je priznati da su bili superiorniji. Ali vi gledate na golove i oni nisu posljedica nikakve superiornosti.", dodao je pored ostalog Portugalac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti