Mourinho: Šokirao me svojim simuliranjem jer znam da je to iskren dečko

Maguire razočarao Portugalca

Mourinho: Šokirao me svojim simuliranjem jer znam da je to iskren dečko

Endin Čaušević

Reprezentacija Engleske sinoć je pobijedila Kolumbiju nakon penala i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Englezi su početkom drugog dijela poveli sa 1:0 kada je Harry Kane pogodio s bijele tačke, no u sudijskoj nadoknadi Yerry Mina je poravnao rezultat i odveo ovaj meč u produžetke.

Utakmica Engleske i Kolumbije donijela je mnogo žestokih duela, no posebnu pažnju izazvao je trenutak kada je Harry Maguire pokušao simulirati penal. On je pao u kaznenom prostoru Kolumbije, ali se na usporenom snimku jasno vidjelo da nije bilo kontakta.

Ovaj potez defanzivca Engleske posebno je iznenadio portugalskog stručnjaka Josea Mourinha. On je izjavio da zna da je Maguire iskren dečko, te da ga zbog toga čudi činjenica da je simulirao, a nakon togra tražio i VAR.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Negativna stvar ovog Svjetskog prventva su nevjerovatna simuliranja mnogih igrača. Bio sam iznenađen kada je Maguire pao i tražio penal jer znam da je on veoma iskren dečko. Odmah se vidjelo da tu nije bilo kontakta, a kasnije je još htio i VAR. Tužno je na kakve načine igrači pokušavaju dobiti prekršaje", rekao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi