Mourinho traži da njegov igrač ne igra na Grbavici
Foto: EPA

Propušta duel BiH - Belgija?

Mourinho traži da njegov igrač ne igra na Grbavici

Edmir Škorić

Sedmog oktobra Bosna i Hercegovina dočekuje Belgiju u pretposljednjem kolu kvalfikacija za Svjetsko prvenstvo.

Belgija je već osigurala plasman u Rusiju na Mundijal naredne godine, dok BiH "mora" pobijediti u obje preostale utakmice ukoliko želi da igra dodatne kvalifikacije.

U subotu se povrijedio Marouane Fellaini u trijumfu Uniteda nad Southamptonom, a menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho izostavio ga je iz sastava za duel s CSKA-om u Ligi prvaka.

"Fellaini je imao sreće, situacija je mogla da bude gora. Ovo je teško za nas, ali očekujem da će se brzo vratiti. Nije pod pritiskom da ima važan meč za Belgiju, pa se nadam da se vraća u klub", kazao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Fellaini neće igrati protiv Crystal Palacea, ali bi trebao da bude spreman za duel s Liverpoolom koji se igra tek za dvije sedmice. Sada postoji mogućnost da "preskoči" Grbavicu, što bi pomoglo našoj reprezentaciji, koja još mašta o odlasku na SP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi