Mourinho traži stopera: Ostala su tri imena u igri

Ko će u United?

Mourinho traži stopera: Ostala su tri imena u igri

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho planira da pojača zadnju liniju, a do početka nove sezone (11. avgust) trebao bi kompletirati tim.

Najveći problem Mourinhu je odbrana. Iako ima hrpu defanzivaca u timu, nema sumnje da mu je neohodan još jedan kvalitetan stoper. Jose traži iskusnog i dovoljno fizički spremnog i brzog stopera, koji ima iskustva igranja u Premier ligi, Seriji A, Bundesligi ili La Ligi.

Na njegovoj listi želja bilo je na desetine defanzivaca, ali sada je sve spalo na tri imena.

Jedna od glavnih želja je Leonardo Bonucci, koji je za 40 miliona eura prošlog ljeta iz Juventusa prešao u Milan, a u prvoj sezoni na San Siru nosio je kapitensku traku, pružao dobre partije, no nailazio na razne probleme.

Bonucci je bio na pragu odlaska kada je objavljeno da Milan neće igrati Evropu, ali kada se tužba Rossonera usvojila, Italijan je promijenio odluko. No, i dalje se smatra da su u Milanu spremni da ga prodaju, a United ne žali novac na dovođenje dobrih igrača.

Drugi na listi želja je Harry Maguire, koji je impresionirao nogometnu javnost nastupima u dresu engleske reprezentacije na Mudnijalu u Rusiji, a do nacionalnog tima je došao tako što je odigrao dvije fantastične sezone u dresu Leicestera, s kojim je bio i prvak Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Maguire ima skoro sve što traži Mourinho, ali ne može se reći da je u tom krugu stopera koji su u samom vrhu evropskog nogometa.

Treći na listi želja je Toby Alderweireld, koji je također imao zapažene nastupe u Rusiji kao član Belgije, ali i u dresu Tottenhama proteklih sezona. On se snažno povezuje s Crvenim vragovima već mjesecima, pa je možda vrijeme da se ta transfer saga i okonča?

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi