Premier liga počinje 10. avgusta, a Mourinho već izdiktirao zadnju liniju

Mada, bit će i pojačanja

Premier liga počinje 10. avgusta, a Mourinho već izdiktirao zadnju liniju

Edmir Škorić

Jose Mourinho u rosteru ima dosta defanzivaca, ali jasno je da mu nedostaju jedan ili dvojica koji bi poboljšala zadnju liniju. Povezivao se United s mnogim stoperima, no za sada niko nije došao.

Prošle sezone je pokušavao Portugalac na razne načine, nastojao je da upari Jonesa i Baillyja, Lindelofa i Smallinga, ali na kraju je shvatio da će morati dovesti barem jedno zvučno ime na poziciji stopera.

Klub razmatra stopere od 23 do 29 godina, koji imaju iskustvo igranja u Premier ligi, Seriji A, La Ligi ili Bundesligi.

Raphael Varane, Toby Alderweireld, Jose Gimenez, Alessio Romagnoli, Milan Skriniar, Jerome Boateng, Kalidou Koulibaly i Caglar Soyuncu su igrači koji su navodno na njegovoj listi želja, ali...

"Valencia, Smalling, Bailly i Shaw će zaigrati u zadnjoj liniji", rekao je Mourinho za MUTV.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dakle, on je siguran da će ova četvorka krenuti protiv Leicestera 10. avgusta u prvom kolu, mada za 20 dana, koliko je ostalo, može još puno toga da se promijeni. Ono što je sigurno, izvršni potrpedsjednik Ed Woodward nonstop je s Mourinhom i obojica su svjesni da je vrhunski stoper neophodan da se napadne titula.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi