Pozadina Pocchetinovog otkaza: Nakon švega šta je uradio Argentinac nije zaslužio ovakvu izdaju

Sjajni stručnjak napustio Tottenham

Pozadina Pocchetinovog otkaza: Nakon švega šta je uradio Argentinac nije zaslužio ovakvu izdaju

Admin Čaušević

Vijest dana na Ostrvu je dalje otkaz Mauricio Pochettinu u Tottenhamu te angažovanje Josea Mourinha kao njegovog nasljednika. 

U Pochettinovoj eri Tottenham je dospjeo do vrha engleskog fudbala. Finale Lige prvaka, gostujuća pobjeda nad Chelseajem nakon 28 godina, bolji plasmani na tabeli od Arsenala, borba za titulu sa Manchester Cityjem i Liverpoolom samo su neka od dostignuća.

Britanski mediji analizirali su šta se krije u pozadini otkaza koju je dobio Pochettino, a igrači su bili ti koji su izdali Argentinca.

Naime, došlo je do totalnog zahlađenja u svlačionici. Igrači su jedne druge nagovarali da uopšte ne gledaju trenera i bili su preumorni od njegovog detaljnog analiziranja šta se dešava na terenu, piše Athletic.

Daily Mail navodi kako kontakta između bivšeg trenera Southamptona i Espaynola nije bilo jer im nije dozvoljavao da se diskutuje o njegovim odlukama.

Nekim igračima je dosadilo da stalno slušaju isti glas, dok su drugi bili frustirani jer je Pochettino uvijek birao iste igrač, kao npr. Christiana Eriksena i Tobyja Alderweirelda koji su odbili da produže ugovore.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Među navijačima Spurs vlada stav da su igrači izdali čovjeka koji je transformirao njihove karijere, a The Sun piše kako se Levy odlaskom Pochettina uvjeriti "pobunjenike" da ostanu u londonskom klubu.

Inače, otkaz će Pocchetinu donijeti 12.5 miliona funti. Na posao ne bi trebao dugo čekati, a kao naredna destinacija već se spominje Bayern.

Top Komentari

kiklop
otkaz dali treneru koji je uradio za njih puno toga, i jos mu moraju dati 12.5 miliona, doveli probisvjeta i demagoga koji gdje god da je bio, zavrsio otkazom, a i on nece biti sve do kraja ugovora, tako da ce i njemu morati dati zaostale plate, a Murinjo je poznat po tome da potpise jak ugovor i fasuje otkaz i onda uzme lovu "onako"
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi